Aankoop woning

Werkwijze aankoop woning…

De Vraagprijs, De Waarde, De Eindprijs.

 

De vraagprijs is het bedrag waarvoor de woning te koop staat, de waarde is het bedrag dat de woning oplevert in een normale markt, de eindprijs is het bedrag dat na onze onderhandelingen wordt betaald.

Wij zijn erop gericht om de beste prijs voor u te realiseren. Hieronder kunt u lezen wat onze aanpak is, alsmede wat u van ons kan verwachten.

Stap 1: Contact opnemen met verkopend makelaar

Nadat wij overleg met u hebben gevoerd en u ons opdracht geeft om aan de slag te gaan, nemen wij direct contact op met de verkoperd makelaar, dit om te voorkomen dat een ander er met de woning vandoor gaat. Tevens zouden wij een bezichtiging voor u kunnen regelen, wanneer het u uitkomt. Goed collegiaal contact is hierbij noodzakelijk.

Stap 2: Gratis vooronderzoek

Vervolgens voeren wij een gratis vooronderzoek uit. Wij voeren namens u de onderhandelingen en weten op een professionele, doch messcherpe manier de absolute bodemprijs te achterhalen. Wij brengen u op de hoogte van de bodemprijs. Wanneer u dit bedrag te hoog vindt en daardoor wilt afzien van de woning, kunt u zonder kosten annuleren. Voldoet de bodemprijs wel aan uw verwachtingen? Dan starten we de volgende fase.

Stap 3: Inschakelen van bouwkundige

In deze fase schakelen wij een bouwkundig expert in die de woning gaat beoordelen. Het betreft een mondelinge meeloopkeuring; u leert de woning op een prettige wijze goed kennen. Deze service is bij ons basisbedrag inbegrepen. Mocht u niet geïnteresseerd zijn in deze bouwkundige keuring, krijgt u ter compensatie € 100,- korting.

Stap 4: Taxatie

Een erkend taxateur zal de prijs in relatie tot soortgelijke woningen beoordelen en adviseert tevens over factoren die van invloed kunnen zijn. Indien de marktwaarde onder de eindprijs ligt doet de taxateur daarvan verslag aan de aankoopmakelaar. Wanneer dit niet het geval is en de eindprijs dus gelijk of boven marktwaarde ligt wordt altijd de aankoopprijs als waarde opschreven in het rapport. Na de taxatie ontvangt u van de taxateur een erkend NWWI taxatierapport, welke door alle banken in Nederland wordt geaccepteerd. Deze service zit bij ons basisbedrag inbegrepen. Wanneer u geen taxatierapport nodig heeft voor de financiering, krijgt u ter compensatie € 100,- korting.

Stap 5: Controleren van het koopcontract

Na de eventuele taxatie controleren wij voor u het koopcontract. Wellicht staan hier “kleine lettertjes” in die afwijken en in uw nadeel kunnen werken. Daarnaast nemen wij samen met u het contract door voordat u uw handtekening plaatst. Dit om te voorkomen dat de financiering onverhoopt niet rond komt.

Stap 6: Naar de notaris

Wij kunnen, samen met u, zoeken naar de voordeligste notaris. Daarnaast begeleiden wij u bij en naar de notaris, tot en met de sleuteloverdracht. Ook deze service behoort tot onze basisservice en is dus ook bij het basisbedrag inbegrepen. Naar wens kunnen wij u ook bijstaan met rond krijgen van uw financiering.