Ons tarief

Ons tarief …

Wij Adviseren, Wij Bemiddelen, Wij Ondersteunen.

…maar dat is niet alles wat we doen. Neem vandaag nog contact op voor een gratis advies.

 

Tarief van ons complete aankooppakket

Wij hechten grote waarde aan onze service, en schakelen drie specialisten in bij ons complete aankooppakket. Dit kost geld. Ons basistarief van € 650,- excl btw is nodig om dit complete aankooppakket te kunnen bieden.

Courtage gebaseerd op prestatie

Naast dit basistarief vragen wij een prestatiebonus van 10% over het bedrag dat wij deskundig van de vraagprijs af weten te krijgen (tot maximaal € 18.000,- mochten wij er in slagen om meer van de vraagprijs af te krijgen, vragen wij slechts 5%). Wij onderhandelen tot de laagst mogelijke prijs, wat zowel in uw als in ons voordeel is. No-cure, no-pay. U weet van te voren waar u aan toe bent.

Betaling altijd achteraf via de notaris

De betaling geschied altijd achteraf via de notaris. U hoeft dus helemaal niets vooraf te betalen. Dit geldt voor zowel het complete aankooppakket, alsmede de eventuele prestatiebonus.

BTW

Binnen de makelaardij is het gebruikelijk om tarieven te noemen exclusief 21 % btw. Alle genoemde bedragen gelden dus exclusief btw.

No-cure, no-pay

Mocht er worden afgezien van het aankopen van een woning, betekent dit niet automatisch dat u ook kosten heeft. Wij hebben hier een aantal mogelijke redenen op een rijtje gezet.

Annuleren in eerste fase:

Nadat wij namens u hebben onderhandelt over de prijs, komt hier een bodemprijs uit. Wellicht vindt u de bodemprijs te gortig en besluit u om niet verder te gaan met de aankoop van de desbetreffende woning. Kosten indien u annuleert: € 0,-

Annuleren in tweede fase:

De uitkomsten van de bouwkundig specialist geven u nieuwe inzichten in de woning. Het kan voorkomen dat u met deze nieuwe inzichten de woning niet meer aan uw wensen voldoet. Besluit u aan de hand van deze nieuwe inzichten af te zien van de verkoop? Dan rekenen wij een bedrag van € 150,- excl. btw.

Annuleren in latere fase

Annuleren in een latere fase komt vrijwel niet voor, maar mocht dit wel het geval zijn, dan betaalt u een bedrag tot maximaal € 500,-, afhankelijk van de door ons gemaakte kosten. Dit bedrag zal dus nooit hoger uitvallen als u besluit om af te zien van de aankoop. De basiskosten van € 650,- excl. btw betaalt u dus alleen als de aankoop ook daadwerkelijk doorgaat.

Courtage op het prestatieresultaat

Naast het basistarief vragen wij een prestatiebonus van 10% over het bedrag dat wij professioneel van de vraagprijs af weten te krijgen. Halen wij meer dan € 18.000,- van de vraagprijs af dan halveert onze bonus vanaf dat resultaat naar 5%. No-cure, no-pay! Anders gezegd: Hoe beter wij onderhandelen, hoe hoger onze prestatiebonus, hoe minder u voor de woning betaalt. Gaat er niks van de prijs af, dan betaalt u dus geen bonus. Wanneer wij € 12.000,- van de prijs af weten te krijgen, betaalt u dus € 1200,-. In principe betaalt de verkopende partij deze € 1200,- daar hij (veel) minder voor zijn huis krijgt dan de vraagprijs was. In principe hoeven wij maar 10 % beter te onderhandelen dan wanneer u dat zelf zou doen. Immers: vanaf dat moment zijn onze kosten betaald en is alles wat wij meer van de prijs afkrijgen voor u pure winst.

Vraagprijs is verkoopprijs

Blijkt uit onze resultaatscan dat de prijs vaststaat, maar wilt u de woning nog wel aankopen voor de vraagprijs? Dan bent u vrij om de woning aan te kopen zonder dat u gebruikt maakt van onze diensten. Mocht u nog gebruik willen maken van onze diensten, dan schakelen wij een bouwkundig specialist en taxateur (inclusief erkend taxatierapport) voor u in, controleren we de koopakte en begeleiden we u bij het vinden van de goedkoopste notaris.